22 mei 2020

Klanten aan het woord

“De wil om mee te helpen is bij Orion Software erg groot”

Orion Software vroeg ons of wij wilden helpen met de ontwikkeling van Orion Dossier. Het was een prettige samenwerking. De bereikbaarheid en de wil om mee te helpen is bij Orion Software erg groot. Dat is fijn, want een softwarepakket is een middel om je werkproces te versnellen. Je moet gauw bij je gegevens kunnen. Orion Software probeert hier in mee te denken en het programma aan te passen aan jouw wensen. Maar als iets niet kan, dan wordt dat ook eerlijk verteld. En tegelijkertijd zoekt Orion Software toch een oplossing die er bijna altijd ook komt.

Voor mij is de helpdesk van Orion Software erg belangrijk. Daar kom je toch terecht als je vragen hebt. Menselijk contact is voor ons onmisbaar. Niet op een website je vraag invullen, maar direct een medewerker aan de lijn krijgen.


“Eigenlijk is Orion Software bijna een collega geworden”

Voor we met Orion Dossier gingen werken, kende de verwerking van gegevens voor forensische geneeskundigen een aantoonbare tekortkomingen. Zo leunde de arrestantenzorg in cellencomplexen nog op papieren dossiers. De mappen stonden in een kast op het complex. Op andere plekken kon je die map dus niet inkijken. Daarnaast was de leesbaarheid en de beperkte beveiliging van de papieren dossiers een punt van zorg.

Met Orion Dossier kunnen we veel gemakkelijker zien wat andere collega’s hebben gedaan, zonder dat je die papieren map nodig hebt. We zijn flexibeler geworden. De gegevens zijn door Orion Dossier sneller beschikbaar. Dossiervorming is nu uniform en leesbaar, daarnaast blijft toegang tot de dossiers beperkt tot de forensisch geneeskundigen.

Voor alle zorgverleners is de overgang van papier naar digitaal erg groot. Bij de zorgverleners was er dan ook wat weerstand toen we aan de slag gingen met Orion Dossier. Tijdens de implementatie loop je bijna altijd tegen kleine problemen aan, dat was deze keer niet anders. Maar Orion Software probeert het programma zo aan te passen dat het bij onze werkwijze past. Daarbij zijn ze erg betrokken bij de training van mijn medewerkers. Eigenlijk is Orion Software bijna een collega geworden. Een betrouwbare partner. Ze hebben het hart gewoon op de goede plaats zitten.